De sleutel tot slim rijden

Voor de rijlessen hebben we 4 auto's die rijden op groengas, dit om het milieu zo min mogelijk te belasten. Auto's, die onder andere door hun formaat en rijgemak uitermate geschikt zijn als lesauto.

Je kunt kiezen om te lessen per uur, 1,5 uur of 2 uur. Probeer gerust uit wat voor jou het beste werkt. Normaal gesproken halen onze instructeurs je thuis op, maar ook ophalen op school, bij werk of stage, is geen probleem. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf je rijlessen in te plannen via de PlanGo app. Normaal gesproken les je bij een vaste instructeur. Indien gewenst zijn wisselingen altijd mogelijk. Heb je voorkeur voor een bepaalde instructeur, plan dan je lessen bij deze persoon. Leren gaat nu eenmaal het beste in een omgeving waarin jij je prettig voelt.

Al onze instructeurs zijn gecertificeerde faalangst-instructeurs. Wij begrijpen dat rijlessen en vooral examens, behoorlijk spannend kunnen zijn. Onze opleidingen zijn erop gericht om van iedereen een zelfverzekerde chauffeur te maken. Om de rijopleiding zo efficiƫnt mogelijk te laten verlopen werken wij met een digitale lesvoorbereiding. Dan kan je in de app van PlanGo je lessen voorbereiden, door middel van tekst- en beeld-materiaal. Het geeft je als leerling de mogelijkheid lessen voor te bereiden, maar ook nog eens na te lezen wat je hebt geleerd. Zo kun je tijdens de lessen vooral veel oefenen en is er onderweg minder uitleg nodig.
Voordat je een praktijkexamen mag doen, moet je eerst de gezondheidsverklaring regelen. Kijk voor meer informatie in dit document
Rijden in een Tesla.

Er wordt op Europees niveau veel nagedacht over het rijbewijs en de toekomst daarvan. Inmiddels is de verwachting dat de automaatcode wordt afgeschaft. Dit zal betekenen dat je straks examen kan doen in een auto met een automatische versnellingsbak en dat je daarna het rijbewijs krijgt voor alle soorten auto's. Hoe dat allemaal precies gaat is op dit moment nog niet duidelijk. Maar om alvast vooruit te lopen op de komende wijzigingen hebben we bij rijschool Kruidhof een Tesla aangeschaft. Dit is een elektrische auto zonder versnellingsbak en met allerlei hulpmiddelen van de toekomst.

Wij geloven dat je door lessen in de Tesla in te plannen, kan besparen op het totale aantal rijlessen. In de Tesla hoef je geen aandacht te besteden aan het bedienen van de auto, maar kan je je aandacht veel meer richten op het verkeer. Daardoor zul je het deelnemen aan het verkeer sneller onder controle hebben dan in een handgeschakelde auto. Als je het deelnemen aan het verkeer eenmaal hebt geautomatiseerd, is het leren schakelen maar een kleine stap. Die stap maak je daarna, door de laatste lessen in te plannen in een handgeschakelde auto. Naar schatting bespaar je hier ongeveer 5 lessen mee.
Gestroomlijnd op weg