B

Autorijbewijs halen

Wil jij lessen bij de leukste rijschool van de regio Nieuwleusen, Rouveen en Staphorst? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Verantwoord op weg

Goed, ontspannen én snel je autorijbewijs halen

Bij Rijschool Kruidhof staan we klaar om jou effectieve en flexibele rijlessen te bieden, geheel aangepast aan jouw wensen. In een comfortabele lesauto maak je op een ontspannen wijze kennis met de basisvaardigheden van het autorijden. Onze ervaren instructeurs begeleiden je zorgvuldig bij het aanleren van gas geven, remmen, sturen en verkeersinzicht. We nemen ruim de tijd om ervoor te zorgen dat je vertrouwd raakt met alle handelingen, zodat je met zelfvertrouwen en veiligheid leert autorijden.

Mocht je willen beginnen met je rijlessen,  schrijf je dan ruim van tevoren in. Wij vinden het belangrijk dat je elke week een rijles kan volgen en dat zou op dit moment niet mogelijk zijn als je direct zou starten, daarom werken we met een wachtlijst. Op dit moment is de wachttijd ongeveer 6 maanden voordat je kan starten met je rijles.

Autorijbewijs halen bij Rijschool Kruidhof
Meppel, Zwolle of Lichtmis

Je rijles starten

Of je nu kiest voor lessen van één, anderhalf of twee uur, wij passen ons aan jouw voorkeur aan. Wij benadrukken het belang van overdag lessen volgen, omdat het praktijkexamen ook overdag plaatsvindt. Dit 

biedt de beste gelegenheid om vertrouwd te raken met het drukke verkeer. Avondlessen zijn naar onze mening minder effectief vanwege het rustigere verkeer. Onze instructeurs halen je dan ook op bij je thuis, school, stage of werk in Nieuwleusen, Staphorst, Rouveen, Zwolle of Meppel om overdag lessen mogelijk te maken.

Bij Rijschool Kruidhof maken we gebruik van een handige app om je rijopleiding te plannen en te ondersteunen. Deze app biedt lessen planning en zelfstudie-inhoud via tekst en beeldmateriaal, waardoor er minder uitleg tijdens de lessen nodig is en je de lestijd optimaal kunt benutten.

Onze instructeurs zijn gecertificeerde professionals die gespecialiseerd zijn in het omgaan met faalangst en begrijpen dat rijlessen en examens stressvol kunnen zijn. Ze zijn er om je te ondersteunen en door eventuele zenuwen heen te helpen. Onze rijopleiding heeft als doel om van elke leerling een zelfverzekerde en verantwoordelijke chauffeur te maken.

Gestroomlijnd op weg

Een unieke moderne lesmethode

Bij Rijschool Kruidhof begrijpen we dat het starten met je rijbewijs spannend kan zijn. Daarom bieden wij een moderne lesmethode die speciaal is ontworpen voor beginnende automobilisten. Je start met het behalen van je autorijbewijs in een Tesla, een elektrische auto waarin je niet hoeft te schakelen. Dit biedt enorme voordelen voor jou als leerling. In een reguliere schakelauto kan het namelijk overweldigend zijn tijdens de eerste rijlessen, waarbij je moet gas geven, remmen, sturen, schakelen en tegelijkertijd het overige verkeer in de gaten moet houden.

Wij maken het leerproces zo iets eenvoudiger voor je. Doordat je tijdens de eerste rijlessen niet hoeft te schakelen, kun je op een rustige en geleidelijke manier je rijvaardigheid opbouwen. Je krijgt de tijd om vertrouwd te raken met alle basisvaardigheden, waardoor je het autorijden sneller onder de knie krijgt. Onze rijlessen garanderen minder gestuntel en meer rijplezier. We streven ernaar om jou op een ontspannen en effectieve manier klaar te stomen voor het behalen van je rijbewijs.

Wanneer je alle elementen van het rijden in een elektrische auto voldoende beheerst, is de overstap naar een schakelauto nog maar een kleine stap. Onze ervaren instructeurs bepalen het moment waarop je er klaar voor bent om door te stromen naar een schakelauto. Als je een natuurtalent bent en al snel moeiteloos kunt wegrijden, zul je waarschijnlijk al binnen enkele lessen met je hand aan de versnellingspook zitten. In de praktijk zal er voor jou weinig verschil zijn ten opzichte van een traditionele rijopleiding.

Training

Theorie

Bij je inschrijving kan je ervoor kiezen om toegang te krijgen tot de online leeromgeving van PlanGo. Deze app van PlanGo gebruik je ook tijdens je praktijk lessen, en voor het inplannen van je rijlessen. Zo heb je alles gemakkelijk bij elkaar in één app.

In deze leeromgeving vind je alle onderdelen van het CBR examen terug in korte overzichtelijke hoofdstukken. Zo kan je in een paar minuten een hoofdstuk leren onderweg, in een tussenuur of thuis op de bank.

De hoofdstukken worden afgesloten met een deeltoets waarin je checkt of je de theorie hebt begrepen en weet toe te passen.

Als alle onderdelen zijn afgerond ben je aangekomen bij de examen training. Deze examens zijn exact zoals bij het CBR en bestaan uit gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

Handige app

Zelf rijlessen inplannen

Bij Rijschool Kruidhof plan je zelf je rijlessen in via de handige PlanGo-app.

Ook heb je in de app inzicht in je rijopleiding en kun je hierin eventueel de theorie oefenen. Ben je van plan om bij ons te gaan lessen? Installeer dan zeker deze app.

Zelf rijlessen inplannen met de PlanGo-app
De menukaart

Tarieven

Pakketten

 • Pakket 10 rijlessen
  10 rijlessen van 60 minuten (€ 1 korting per les)
  € 650,00
 • Pakket 20 rijlessen
  20 rijlesen van 60 minuten (€ 2 korting per les)
  € 1.280,00
 • Pakket 30 rijlessen
  30 rijlessen van 60 minuten (€ 3 korting per les)
  € 1.890,00

Losse producten

 • Praktijkles (per 60 minuten)
  € 66,00
 • Online theorie-opleiding
  € 49,00
 • Praktijkexamen
  € 295,00
 • Gezondheidsverklaring
  (te betalen aan het CBR)
  € 44,50
 • Tussentijdse toets
  € 255,00
 • Faalangst-praktijkexamen
  € 355,00
 • BNOR-praktijkexamen
  € 325,00
Alle prijzen zijn inclusief BTW tenzij expliciet anders vermeld.
10 instructeurs
20+ jaar ervaring
3M+ gereden kilometers
Over het autorijbewijs

Veelgestelde vragen

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Wat kost het om mijn rijbewijs te halen?

Hoe vraag ik een gezondheidsverklaring aan?

Wanneer begin je met je theorie?

Wat is een verlengd theorie-examen of individueel theorie-examen?

Wat houdt het machtigen van je rijschool in?

Ik kan alleen maar in de avond lessen, wat zijn dan de mogelijkheden?

Wil je graag beginnen met je autorijbewijs halen?

Schrijf je in