Brommers kiek'n.Bromfiets.

Ook voor het bromfietsrijbewijs kun je bij ons terecht. Allereerst is het belangrijk dat je op tijd je theorie examen haalt. Heb je deze behaald, dan kun je verder met de praktijk. De opleiding hiervoor kan je op 1 dag doen, maar je kan er ook voor kiezen om dit over 2 dagen te verdelen. Je hebt ongeveer 4 uur praktijkles en een praktijkexamen. Dat praktijkexamen kan je doen in Zwolle of Meppel. In de meeste gevallen is deze opleiding voldoende voor het behalen van je rijbewijs. Twijfel je hieraan, overleg dit dan gerust. Meer lessen is altijd mogelijk. Vanzelfsprekend is het gebruik van een helm verplicht tijdens het lessen. Heb je zelf nog geen geschikte helm, dan heb je de mogelijkheid om bij ons een helm te lenen. De lessen starten altijd vanaf onze locatie aan de Oude Rijksweg 502c te Rouveen.

Het praktijk examen


Tijdens het praktijkexamen moet je met een examinator een route rijden door Meppel of Zwolle. De exameninator geeft je opdrachten via een oortje, die je onder je helm draagt. Tijdens die rit moet je zelf alle beslissingen nemen in het verkeer. De examinator let op de volgende punten:

. beheers je de bromfiets
. pas je de verkeersregels goed toe
. kun je met de juiste snelheid mee in het verkeer
. laat je zien waar je met de bromfiets hoort te rijden
. houd je het veilig voor jezelf en andere verkeersdeelnemers

Je hoeft geen foutloze rit te rijden, maar de fouten die je maakt, moeten geen rode draad vormen in je examen. Na de rit, hoor je meteen van de examinator of je bent geslaagd of gezakt.
Geloof dat je het kunt en je bent al half geslaagd