Niet alle dwalers zijn verdwaald

Voor de motor kan je kiezen uit verschillende trajecten. Heel kort staat hier onder hoe het in zijn werk gaat.
Ben je tussen de 17 en 20 jaar? Dan haal je een A1 rijbewijs.
Ben je 20 jaar? Dan haal je een A2 rijbewijs
Ben je 21 jaar of ouder? Dan haal je een A onbeperkt rijbewijs.
Bij deze laatste versie, krijg je eerst "code 80" op het rijbewijs en mag je alleen op een A2 motor rijden. Na 2 jaar kan je een nieuw rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis en heb je een A onbeperkt rijbewijs. Na je 24e vervalt ook automatisch de "code 80" en mag je ook op elke motor rijden.

Tijdens de rijlessen voor het A2 en A rijbewijs rijd je op een van onze Honda CB 650R motoren. Voor het A1 rijbewijs hebben we een Honda CBF 125. Deze motoren zijn voorzien van ABS en staan bekend om hun wendbaarheid en bedieningsgemak. De ideale lesmotor, wat ons betreft. Als motorrijder ben je kwetsbaar. Daarom is het gebruik van een pak, helm en laarzen verplicht tijdens de lessen. Je kunt je eigen spullen gebruiken, maar je kunt ook bij ons een motorpak, een helm en motorlaarzen lenen. De lessen starten altijd vanaf onze locatie in Rouveen. In het eerste deel van de opleiding ga je aan de slag met de bediening van de motor. Tijdens deze fase leer je de bijzondere verrichtingen die nodig zijn voor het AVB (Algemene Voertuig Beheersing) examen. Als je dit examen hebt gehaald, ga je verder met het onderdeel verkeersdeelname. Dit sluit je af met het AVD examen (Algemene VerkeersDeelname).Voordat je het AVD praktijkexamen mag doen, moet je ook eerst een gezondheidsverklaring regelen. In dit document vind je daar wat meer informatie over.Spoedcursus motor

Bij rijschool Kruidhof kan je ook kiezen voor een spoedcursus voor het motorrijbewijs. Dit houdt in dat je in 1 dag je AVB haalt en in 1 dag je AVD. dit kost je dus maar 2 (vrije) dagen. Op de dag van je AVB examen begin je om 8 uur met oefenen en om ongeveer 13:00 uur doe je dan het examen. Op de dag van je AVD examen begin je ook om 8 uur met de les, we lessen dan met een aantal pauzes tot ongeveer 14:00 uur. En dan doe je aansluitend het examen. De lunch wordt dan geregeld bij een restaurant ergens onderweg. Dit is bij de dagcursus inbegrepen. Dit concept is niet geschikt voor iedereen. Wij adviseren je om eerst een intake les van 2 uur te nemen. In deze les word bekeken of dit bij je past. .

Ook als je van een A1 naar A2 of van A2 naar A onbeperkt wil, bieden wij de mogelijkheid voor een korte dagcursus. Dit is meestal een cursus van 2 a 3 uur les met aansluitend een praktijkexamen.
Niets is tijdsverlies, als je van de dag geniet.