In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk wel
Theorie:
Voordat je praktijkexamen mag doen voor de auto, moet je eerst slagen voor het theorie-examen. Wij helpen je hier graag bij!

Je kan bij de inschrijving kiezen om toegang te krijgen tot de online leeromgeving van PlanGo. Dit is de app die je ook gaat gebruiken voor de praktijkopleiding, om lessen in te plannen en om je voor te bereiden op de praktijklessen. In de online leeromgeving vind je alle onderwerpen die bij het CBR getoetst worden. Ook vind je er een heel aantal oefenexamens.

Wij bieden je eveneens de mogelijkheid om aanvullend een theoriecursus te volgen. De theoriecursus is op maandagavond en woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur en kost €85,- Je neemt dan in 6 avonden de gehele theorie door. Tijdens deze avonden zullen we een aantal toetsen en oefenexamens maken. Daarvoor is het noodzakelijk dat je een smartphone meeneeemt
Alle theorielessen worden gegeven op onze locatie in Rouveen

Theorie-examen.
Je kan zelf je examen regelen via www.cbr.nl Let op, ga je googlen, dan staat de site van het CBR niet bovenaan de lijst! Er zijn meerdere sites die zich bezig houden met het regelen van een theorie-examens, maar dit zijn sites van tussenpersonen. Via de site van het CBR gaat het regelen makkelijker, sneller, en het is stukken goedkoper. Check dus altijd of je wel via de juiste site reserveert! Op de site van het CBR moet je inloggen met je Digid. Heb je een datum geprikt, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden! Het theorie-examen is niet gemakkelijk.
Wanneer begin je met je theorie?

Als je er voor zorgt dat je je theorie hebt gehaald voordat je start met de praktijklessen, weet je zeker dat je geen vertraging oploopt tijdens je praktijkopleiding. Het wil wel eens gebeuren dat het behalen van je theorie meer tijd in beslag neemt dan verwacht. Wel horen we vaak dat leerlingen het makkelijker vinden met de theorie aan de slag te gaan als ze al praktijklessen aan het volgen zijn. Ons advies is: zorg er voor, dat je zodra je begint met de praktijk, op zijn minst een theorie-examen gepland hebt staan.

Verlengd examen of individueel examen.
Naast het standaard theorie-examen is het ook mogelijk om te kiezen voor een verlengd examen of een individueel examen. Heb je moeite met lezen, last van faalangst/examenstress of moeite met concentreren, dan kan dit een reden zijn om te kiezen voor een verlengd examen of een individueel examen.Voor meer informatie kan je kijken op www.cbr.nl