Verantwoord de weg op.


Trekker:
Ook voor het behalen van je T-rijbewijs kun je bij ons terecht. Tijdens de lessen rijd je in een Massey Ferguson 6713 met hierachter een Alasco gronddumper. De rijlessen starten vanaf onze locatie te Rouveen. Het examen wordt afgenomen vanuit Staphorst.
Tijdens het examen ga je zo'n 90 minuten met een examinator op pad. De examinator wil graag zien dat je:
. veilig deelneemt aan het verkeer
. de combinatie goed onder controle hebt
. de verkeersregels correct toepast
. besluitvaardig en sociaal rijdt
. voldoende rekening houdt met de belangen van andere weggebruikers

Tijdens de lessen wordt hier dan ook veel aandacht aan besteed. Hoeveel lessen je nodig hebt zal vanzelfsprekend afhangen van hoeveel ervaring je reeds hebt met het besturen van een LBT. Het is belangrijk je te beseffen dat het examen voor je T-rijbewijs een stuk uitgebreider is dan het eerdere examen voor het trekkercertificaat.
Als je de theorie hebt gehaald, plannen wij een praktijkexamen voor je in. dit kan, in overleg, zo kort mogelijk na je verjaardag, mits je de theorie op tijd hebt gehaald. Je krijgt dan ook een mail met uitleg over hoeveel lessen je het beste in kan plannen. Je krijgt dan inloggevens van onze online agenda van PlanGo. De lessen kan je dan zelf inplannen met een app op je telefoon, op de beschikbare tijden, op werkdagen tussen 07:00 uur en 18:00 uur en op zaterdagen tussen 08:00 uur en 12:00 uur. Voordat het praktijkexamen definitief ingepland kan worden, moet je zelf nog een gezondheidsverklaring regelen op de website van het CBR.
In dit document vind je daar wat meer informatie over.
De hand aan de ploeg slaan