C

Vrachtauto rijbewijs halen

Ga je de weg op met een motorvoertuig van meer dan 3.500 kg? Dan is een vrachtauto rijbewijs noodzakelijk. Bij ons kun je de vrachtauto opleiding volgen mét of zonder Code 95, afhankelijk van jouw behoeften. In samenwerking met Rijcenter Gons streven we ernaar om jou op een professionele en doeltreffende manier voor te bereiden op het behalen van jouw vrachtauto rijbewijs. Met deskundige instructeurs, moderne lesvoertuigen en flexibele opleidingsmogelijkheden, garanderen Rijschool Kruidhof en Rijcenter Gons een hoogwaardige opleidingservaring.

Nut en noodzaak

Wanneer heb je een C rijbewijs nodig ?

Voor het besturen van een vrachtauto heb je een vrachtauto rijbewijs nodig, het zogenaamde C-rijbewijs. Voor lichtere vrachtauto’s en campers tussen 3.500 kg en 7.500 kg is het C1-rijbewijs voldoende.

Als je professioneel wilt rijden, is het volgen van de vrachtauto opleiding in combinatie met Code 95 verplicht. Voor het C-rijbewijs moet je normaal gesproken minimaal 21 jaar moet zijn, maar als je code 95 haalt, mag je het rijbewijs halen vanaf je 18e.

Vrachtautorijbewijs halen
Deel 1, 2 en 3 ?

Theorie voor de vrachtauto

Onze theoretische opleiding tot vrachtauto chauffeur omvat 1 of 3 delen, afhankelijk van jouw beroepsmatige behoeften.

Ga je beroepsmatig gebruik gaat maken van het C-rijbewijs zul je naast deel 1 ook het tweede en derde deel nodig hebben voor uw Code 95.De examens maak je bij het CBR en bevatten allen 3-keuze vragen.

Tijdens het volgen van de theorielessen kun je al beginnen aan het praktijkdeel, met de voorwaarde dat je eerst deel 1 succesvol afrondt voordat we een praktijkexamen voor je reserveren.

 

De weg op

Praktijk vrachtauto

Het praktijkgedeelte van jouw rijbewijs C omvat rijlessen, een praktische toets, een toets op besloten terrein en het uiteindelijke praktijkexamen, dat wordt afgenomen bij het CBR.
Onze praktijklessen en examens worden verzorgd vanuit locaties in Hoogeveen, Emmen, Rogat (Meppel) en Zwolle. Voor groepen of speciale trajecten kunnen we examens regelen vanuit elke CBR/CCV-examenplaats.

Bij de praktische toets beoordelen we diverse aspecten, zoals het zekeren van lading, veiligheid in en rondom de truck, fysieke handelingen en bespreken we mogelijke noodsituaties op de weg.
De toets op besloten terrein richt zich op praktische vaardigheden zoals manoeuvreren en voertuigbeheersing.

Tijdens het praktijkexamen bij het CBR wordt geëvalueerd of je voldoet aan de gestelde voorwaarden voor een C-rijbewijs.

Euri’s

Tarieven

Voor de tarieven verwijzen wij je naar de website van Rijcenter Gons 

De facturen gaan via Rijcenter Gons, Op deze manier kan je makkelijker gebruik maken van de eventuele subsidiemogelijkheden.

Wil jij ook je vrachtautorijbewijs halen?

Inschrijven